Palvelut

Snapchat-mainonta

Interaktiivinen ja visuaalinen Snapchat-mainonta tuottaa hyviä tuloksia erityisesti kun kohderyhmänä ovat alle 30-vuotiaat.

Snapchat-mainonta tavoittaa nuoret aikuiset

Snapchatilla on yli 375 miljoonaa päivittäistä aktiivista käyttäjää (DAU) ympäri maailman. Erityisen suosittu se on nuoremmissa ikäluokissa. Suomessa Snapchatin käyttäjämäärä on karkeasti arvioituna 1,5 miljoonaa, ja teini-ikäisten ohella aktiivisinta käyttäjäkuntaa ovat nuoret aikuiset (18–29-vuotiaat).

Snapchat-mainonta tavoittaa siis tehokkaasti nuoremmat ikäryhmät. Snapchatin mainosalusta tarjoaa mahdollisuuden kohdentaa mainokset tarkasti demografisten tietojen ja sijainnin sekä käyttäytymisen perusteella. Kohderyhmä on luonnollisesti otettava huomioon kampanjoita ja mainoksia suunniteltaessa ja luodessa. Mainosmuodoissa Snapchat tarjoaa monipuolisia ja innovatiivisia mahdollisuuksia. Kun mainostaja osaa hyödyntää alustan visuaalisuutta, interaktiivisuutta ja tarkkaa kohdennusmahdollisuutta oikein, mainonta Snapchatissa voi olla erittäin kustannustehokasta.

Visa Valkonen

10 hyvää syytä tehdä Snapchat-mainontaa

 1. Nuorten ikäryhmien tavoittaminen

  Snapchat on erittäin suosittu 18-29-vuotiaiden suomalaisten keskuudessa. Tämä ikäryhmä on aktiivinen niin somessa kuin kuluttajina, mutta vaikeasti tavoitettavissa perinteisillä mainoskanavilla. Mainostamalla Snapchatissa voit tehokkaasti tavoittaa ihmiset, jotka ovat paitsi tämän hetken, myös tulevaisuuden kuluttajia.

 2. Korkea käyttäjäaktiivisuus

  Suomessa Snapchatilla on noin 1,5 miljoonaa käyttäjää. Näin suuri ja huomattavan aktiivinen käyttäjäkunta tarjoaa merkittävän yleisön mainoksillesi ja hyvät mahdollisuudet brändisi näkyvyyden ja tunnettuuden kasvattamiseen.

 3. Innovatiiviset ja sitouttavat mainosmuodot

  Snapchatin AR-linssit ja suodattimet tarjoavat interaktiivisia ja ainutlaatuisia tapoja sitouttaa käyttäjiä. Näillä mainosmuodoilla yritykset voivat luoda mieleenpainuvia ja viihdyttäviä kokemuksia, jotka erottuvat perinteisistä mainosmuodoista.

 4. Luonnollinen mobiiliformaatti

  Snapchat-mainokset ovat pystysuuntaisia, mikä on mobiilikäyttäjille luonnollinen ja mukava katselutapa. Tämä parantaa mainosten katselukokemusta ja lisää niiden tehokkuutta.

 5. Tarkka kohdennus

  Snapchat tarjoaa kattavat mahdollisuudet kohdentaa mainoksia demografisten tietojen, sijainnin ja käyttäytymisen perusteella. Yritykset voivat harkituilla valinnoilla tavoittaa juuri oikean kohderyhmän, mikä näkyy parempana mainonnan tuottona (ROI).

 6. Kilpailun vähäisyys

  Snapchat on Suomessa vielä alihyödynnetty mainoskanava verrattuna esimerkiksi Facebookiin ja Instagramiin. Tämä tarkoittaa vähemmän kilpailua mainostilasta ja mahdollisuutta erottua joukosta ainutlaatuisella tavalla.

 7. Brändin huomioarvo

  Snapchatiin upotetut mainokset erottuvat selkeästi muusta sisällöstä, mikä lisää brändin näkyvyyttä ja muistettavuutta. Tämä on erityisen tärkeää uusille ja kasvaville brändeille, jotka haluavat rakentaa tunnettuuttaan.

 8. Monipuoliset sisältömahdollisuudet

  Snapchat tarjoaa useita eri mainosformaatteja, kuten videoita, kuvia, tarinoita ja kokoelmamainoksia. Tämä mahdollistaa monipuolisen sisällön luomisen, joka voi houkutella ja sitouttaa käyttäjiä eri tavoin.

 9. Suorat toimintaohjaukset

  Snapchatin Swipe Up -toiminto ja muut toimintakehotukset ohjaavat käyttäjät suoraan verkkosivulle, sovellukseen tai muuhun haluttuun kohteeseen. Tämä tekee mainoksista tehokkaita ja helpottaa konversioiden saavuttamista.

 10. Reaaliaikainen mittaus ja optimointi

  Snapchat tarjoaa kattavat analytiikkatyökalut, joiden avulla mainostajat voivat seurata kampanjoiden tehokkuutta reaaliajassa. Tämä mahdollistaa mainosten jatkuvan optimoinnin ja parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamisen.

Snapchatin mainosmuodot

 • Snap Ads: Lyhyitä, pystysuuntaisia videoita, jotka näkyvät käyttäjille heidän katsellessaan tarinoita tai Discover-sisältöä. Näitä voidaan täydentää Swipe Up -toiminnolla, joka vie käyttäjän suoraan verkkosivulle tai sovellukseen. Esimerkkinä 10 sekunnin video, jossa esitellään yrityksen uutuustuote ja ohjataan pyyhkäisytoiminnolla suoraan verkkokauppaan.
 • Story Ads: Mainoksia, jotka näkyvät Discover-osion sisällä. Nämä koostuvat useista kuvista tai videoista ja tarjoavat enemmän tilaa tarinankerronnalle. Ne voivat esimerkiksi kertoa brändin tarinan tai esitellä tuotteiden ominaisuuksia. Mainos päättyy toimintakehotukseen, kuten ”Tutustu lisää” tai ”Osta nyt”.
 • Collection Ads: Mainoksia, jotka sisältävät useita tuotteita ja mahdollistavat suoran ostamisen sovelluksen sisällä.
 • AR Lenses ja Filters: Lisätyn todellisuuden linssit ja suodattimet, joita käyttäjät voivat lisätä omiin kuviinsa ja videoihinsa. Tämä mainosmuoto tarjoaa interaktiivisen ja hauskan tavan sitouttaa käyttäjiä. Esimerkiksi kosmetiikkabrändi voisi luoda linssin, joka näyttää, miltä uusi meikkituote näyttäisi käyttäjän kasvoilla, tai festivaalin sponsori voisi luoda tapahtumalle oman suodattimen.

Millainen on hyvä Snapchat-mainos?

 • Pystysuuntaisuus: Snapchat-mainokset ovat pystysuuntaisia, mikä on luonnollinen formaatti mobiililaitteille.
 • Lyhyt kesto: Mainosten tulee olla lyhyitä ja ytimekkäitä, sillä käyttäjien huomio on yleensä rajallinen.
 • Interaktiivisuus: AR-linssit ja suodattimet tarjoavat korkean tason interaktiivisuutta, jolla voidaan lisätä käyttäjien sitoutumista.
 • Visuaalisuus: Snapchat on hyvin visuaalinen alusta, joten mainostenkin on syytä olla visuaalisesti houkuttelevia ja laadukkaita.
 • Tarina: Hyvin kerrottu tarina tai kiinnostava juoni voi houkutella käyttäjiä katsomaan mainoksen loppuun asti.
 • Selkeä CTA: Jokaisessa mainoksessa tulisi olla selkeä toimintakehotus (Call to Action), joka ohjaa käyttäjiä haluttuun toimintaan.

Snapchat-mainonnan hinta

Klikkihinta (CPC) Snapchat-mainonnassa voi vaihdella paljonkin kampanjan tyypin, kohderyhmän, mainoksen laadun, yrityksen toimialan ja kilpailun perusteella. Keskimääräinen CPC Snapchatissa on yleensä noin 0,50 – 3 euroa. Mainostajan kannattaa huomioida (mm. kampanjatavoitetta asettaessa), että Snapchat laskee klikkeihin myös mainoksen klikkaukset, jotka eivät vielä tarkoita vierailua verkkosivustolla.

Snapchatin näyttökertakohtainen hinta (eCPM) on keskimäärin noin 2 – 10 euroa per tuhat näyttöä. Kuten CPC, myös eCPM voi vaihdella merkittävästi mm. mainostettavasta tuotteesta, kohderyhmästä ja kampanjan tavoitteista riippuen.

Snapchatin CPC-hinnat varsin kilpailukykyisiä verrattuna Facebookiin ja Instagramiin, mutta saattavat olla joskus olla hieman korkeammatkin, riippuen mm. kampanjan kohdennuksesta ja kilpailutilanteesta. Toisaalta Snapchatin eCPM-hinnat ovat yleensä aina edullisempia kuin Facebookissa ja Instagramissa. Tämä tekee Snapchatista houkuttelevan vaihtoehdon yrityksille, jotka keskittyvät brändin tunnettuuden lisäämiseen suuremmalla budjetilla.

Miten aloittaa Snapchat-mainonta?

 1. Tilin luominen ja asetukset
  Luo Snapchat Business -tili: Rekisteröidy Snapchatin Business Manageriin (ads.snapchat.com) ja luo yrityksellesi tili. Lisää maksutiedot.
   
 2. Snapchat-pikselin asettaminen
  Snapchat-pikselin asettaminen on erittäin suositeltavaa ja se tulisi lisätä heti tilin luomisen jälkeen. Pikseli mahdollistaa konversioiden seurannan, uudelleenmarkkinoinnin ja kampanjoiden optimoinnin, joten sen avulla voidaan huomattavastikin parantaa mainonnan tehokkuutta ja ROI:ta. Luo pikseli Snapchat Business Managerissa ja asenna se verkkosivustollesi.
   
 3. Tavoitteiden asettaminen
  Ennen mainonnan aloittamista ja ensimmäisen kampanjasi rakentamista, määrittele ensin kampanjan tavoitteet. Haluatko lisätä brändin tunnettuutta, kasvattaa myyntiä, hankkia uusia asiakkaita vai sitouttaa nykyisiä asiakkaita? Tavoitteiden selkeyttäminen auttaa sinua suunnittelemaan kampanjan strategisesti. Aseta selkeästi mitattavat tavoitteet ei KPI:t (Key Performance Indicators), esimerkiksi klikkausprosentti (CTR), konversioaste tai ROI.
   
 4. Kohderyhmän määrittely
  Mieti, millainen kohderyhmäsi on demografialtaan ja mitkä ovat heidän kiinnostuksen kohteensa ja käyttäytymistapansa. Snapchat tarjoaa kohdennusvaihtoehtoja, jotka auttavat tavoittamaan oikean yleisön. Voit kohdentaa mainoksia monipuolisesti ikäryhmän, sukupuolen, sijainnin, kiinnostuksen kohteiden ja käyttäytymisen perusteella.
   
 5. Mainosmateriaalien suunnittelu
  Mainosten visuaalinen sisältö on Snapchatissa avainasemassa. Suunnittele houkuttelevat ja korkealaatuiset kuvat ja videot. Muista, että Snapchat-mainokset ovat pystysuuntaisia (kuvasuhde 9:16). Pyri luomaan tarinallista sisältöä, joka on kiinnostavaa ja vetoaa kohderyhmääsi. Lyhyet ja ytimekkäät tarinat toimivat parhaiten. Lisää selkeät CTA:t, jotka ohjaavat käyttäjiä jatkotoimenpiteisiin.
   
 6. Kampanjan rakentaminen ja mainosten julkaisu
  • Luo kampanja: Mene Snapchatin Business Manageriin ja aloita uuden kampanjan luominen. Valitse kampanjan tavoite, kuten brändin tunnettuus, liikenne tai konversiot.
  • Aseta budjetti ja aikataulu: Määritä päivittäinen tai kokonaisbudjetti ja kampanjan kesto.
  • Valitse kohdennus: Määrittele kohderyhmäsi käyttäen monipuolisesti Snapchatin kohdennusvaihtoehtoja.
  • Lataa mainosmateriaali: Lisää suunnittelemasi kuvat ja videot kampanjaan. Tarkista, että ne noudattavat Snapchatin mainosohjeita.
  • Julkaise kampanja: Tarkista kaikki tiedot ja julkaise kampanja. Snapchat tarkistaa mainoksesi ennen niiden julkaisemista.
    
 7. Seuranta ja optimointi
  Käytä Snapchatin analytiikkatyökaluja seurataksesi kampanjan suorituskykyä reaaliajassa. Tärkeitä mittareita ovat näyttökerrat, katseluajat, klikkausprosentit ja tietenkin konversiot. Tee tarvittavia muutoksia kampanjaan asetuksiin tai mainoksiin perustuen analytiikkaan. Voit muokata esimerkiksi kohdennusta, budjettia tai mainosmateriaaleja parantaaksesi suorituskykyä.
   
 8. Raportointi ja oppiminen
  Kampanjan päätyttyä analysoi kampanjan tulokset ja vertaa niitä asetettuihin tavoitteisiin ja KPI:hin. Käytä havaintojasi ja oppimaasi tulevien kampanjoiden suunnittelussa, jotta Snapchat-mainonnastasi tulisi yhä tuloksellisempaa.

Snapchat täydentää somemainontasi

Somemainonnan kanavia valitessa ja mainosbudjettia allokoidessa kannattaa harkita myös Snapchatia. Se voi olla edullisempi vaihtoehto erityisesti näyttökertojen hinnassa (eCPM) verrattuna perinteisempiin sosiaalisen median alustoihin. Snapchat tarjoaa ainutlaatuisia mainosformaatteja, kuten AR-linssit ja suodattimet, joita ei ole saatavilla muilla alustoilla. Innovatiivisten mainosmuotojensa ansiosta Snapchat voi tarjota tehokkaan tavan tavoittaa ja sitouttaa erityisesti nuoremman kohderyhmän, ja erottautua positiivisella tavalla kilpailijoista.

Snapchat-mainonnan rakentaminen ja optimointi saattaa tuntua monimutkaiselta. Jos yrityksessäsi ei ole aikaa ja resursseja perehtyä asiaan, palvelu kannattaa ostaa digimarkkinoinnin ammattilaiselta. Kaupallinen.fi tarjoaa kattavia palveluja myös somemainonnassa. Kun aloitamme yhteistyön, etenemme yleensä sauraavien vaiheiden mukaisesti:

 • Liiketoimintaan, toimialaan ja verkkosivuihin tutustuminen
 • Tavoitteiden määrittely
 • Markkinointisisällön luominen
 • Mainonnan rakentaminen
 • Mainonnan tulosten seuranta ja optimointi

Viimeinen vaihe on tärkeä, sillä missään somekanavassa mainonta ei ole kertaluonteinen toimenpide, vaan toimii parhaiten pitkän aikajänteen kehittämisellä. Tuloksia on jatkuvasti analysoitava ja mainoksia optimoitava parempien tulosten saavuttamiseksi. Asiantuntevasti tehtynä sosiaalisen median markkinointi voi olla erittäin tehokas työkalu näkyvyyden lisäämisessä ja myynnin kasvattamisessa.

Somemainonnan palvelut Kaupallisella

 • Somemarkkinoinnin paketti, sisältäen mainossisällöt, tilien luomisen, seurantapikseleiden asentamisen, kampanjoiden tekemisen ja niiden seurannan ja optimoinnin
 • Somemainonnan auditointi kehitysehdotuksineen
 • Kilpailija- ja kohderyhmäanalyysi ja strategian luominen
 • Laskeutumissivujen/verkkosivujen sisällöntuotanto
 • Räätälöidyt palvelukokonaisuudet

Kiinnostaako Snapchat-mainonta?

Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme soittaa sinulle! Voimme miettiä yhdessä, olisiko Snapchat-mainonta yrityksellesi hyödyllistä, ja millä tavoin ja millä budjetilla sitä kannattaisi tehdä.