Palvelut

Shopping-mainonta

Google Shopping -mainonta on tehokas keino paremman tuoton saavuttamiseen. Kun asiakas näkee tuotteesi ja voi vertailla sitä muihin jo haun yhteydessä, ostoksen todennäköisyys klikkauksen jälkeen kasvaa.

Shopping-mainonta

Shopping-mainontaa varten Google Adsista löytyy kaksi eri kampanjavaihtoehtoa: Performance Max (entinen Smart Shopping) ja vakiotyyppinen Shopping-kampanja. Tämä sivu käsittelee vakiotyyppistä Shopping-mainontaa, mutta voit lukea PMax-kampanjatyypistä sen omalta sivulta.

Shopping-mainonta on tarkoitettu vähittäiskauppiaille. Sen avulla mainoksia voidaan näyttää Shopping-välilehdellä, hakutuloksissa, kuvahaussa, Mapsissa ja Googlen hakukumppaneiden sivuilla, jos olet valinnut hakukumppanit kampanjaasi. Vakiotyyppistä Shopping-kampanjaa hyödyntääksesi, sinun tulee ensin luoda Kauppiaskeskustili (Merchant Center) ja linkittää se Google Ads -tiliisi. Voit ladata Kauppiaskeskukseen yksittäisiä tuotteita tai kaikki tuotteet sisältävän Google Sheetin kerralla, mikä onkin helpoin tapa suurille verkkokaupoille.

Shopping-mainokset toimivat hyvin kauppiaille, sillä toisin kuin pelkkänä tekstinä näkyvissä hakumainoksissa, Shopping-mainoksissa näkyvät suoraan tuotteen ja yrityksen nimi, tuotekuva ja hinta. Tämän kampanjatyypin avulla saat tuotteesi suoraan asiakkaiden näkyville silloin kun he sitä etsivät, jolloin heidän on helppo tietää, mistä tuotteessasi on kyse jo ennen kuin he klikkaavat mainostasi.

Miten Shopping-mainonta toimii?

Toisin kuin hakukampanjoissa, joissa mainokset saadaan näkymään avainsanojen avulla, Shopping-mainoksissa näkyvyys perustuu Kauppiaskeskuksen kautta annettuihin tuotetietoihin. Tuotteet yhdistetään osuviin hakuihin ja näin mainokset saadaan näkymään potentiaaliselle asiakkaalle juuri silloin kun hän etsii tuotettasi. Koska asiakas saa kattavan kuvan tuotteestasi jo mainoksen nähtyään, on Shopping-mainonta tunnetusti tehokasta ja saa ihmiset todennäköisemmin ostamaan tuotteesi kuin esimerkiksi hakumainos.

Hakukampanjoiden tapaan Shopping-mainonnassa maksetaan klikkauksista. Etuna Shopping-mainonnassa on se, että asiakas voi vertailla tuotteita jo haun yhteydessä, mikä parantaa ostoksen todennäköisyyttä mainosta klikattaessa. Näin saat maksimaalisen tuoton irti mainonnastasi ja keskität budjettisi ostaviin asiakkaisiin.

Mitä hintatarjousstrategioita Shopping-mainonnassa voi käyttää?

Erona uuteen Pmax-kampanjamuotoon, jossa on käytössä konversio- ja konversioarvo-pohjaiset hintatarjousstrategiat, vakiotyyppisissä Shopping-kampanjoissa voi käyttää ROAS-tavoitetta, klikkausmäärän maksimointia ja manuaalista klikkauskohtaista hintaa hintatarjousstrategioina.

ROAS-tavoite, joka on Google Adsin arvopohjainen älykäs hintatarjousstrategia, pyrkii saavuttamaan tavoitteesi mukaisen määrän tuottoa mainontaan käyttämääsi budjettiin verrattuna. ROAS-tavoite -strategia pyrkii tekoälyä hyödyntämällä arvioimaan mahdollisen konversion arvon ja mukauttamaan hintatarjoukset niin, että niistä saadaan suurin mahdollinen tuotto.

Klikkausmäärän maksimointi -hintatarjousstrategia puolestaan pyrkii saavuttamaan mahdollisimman monta klikkausta antamallasi päiväbudjetilla. Voit asettaa hintatarjoukselle myös rajan, joka estää mainoksia osallistumasta liian kalliisiin huutokauppoihin. Näin varmistat ettet maksa liikaa klikeistäsi.

Manuaalista klikkauskohtaista hintaa käyttämällä voit itse määrittää, kuinka paljon olet valmis maksamaan tietyistä klikkauksista. Voit määrittää klikkauskohtaisen hinnan mainosryhmään tai eri sijoitteluihin tai tietyille avainsanoille. Manuaalinen klikkauskohtainen hinta eroaa automaattisista hintatarjousstrategioista, joissa hintatarjoukset määritetään puolestasi.

Visa Valkonen

Miksi tehdä Shopping-mainontaa?

 1. Enemmän myyntiä

  Koska asiakas näkee myymäsi tuotteen kuvan, tuotetiedot ja hinnan jo ennen mainoksen klikkausta, on todennäköisempää, että hän sivulle päästyään myös ostaa tuotteesi. Näin voit saavuttaa paremman tuottotavoitteen (ROAS) mainonnallasi.

 2. Parempi näkyvyys

  Shopping-mainonnan avulla voit saada näkyviin useita mainoksia samalla asiakkaan haulla. Kun asiakas hakee tiettyä tuotetta, voi sekä Shopping- että Haku-mainoksesi näkyä samaan aikaan. Jos haku on sopiva, voi myös useampia Shopping-mainoksia näkyä samanaikaisesti. Näin voit moninkertaistaa näkyvyytesi, kun asiakas etsii tuotteitasi.

 3. Tarkka raportointi

  Voit tarkastella tietoja tuotteittain ja analysoida tietyn tuotteen saamia klikkauksia tai konversioita ja tehdä näin dataan pohjautuvia päätöksiä mainontasi suhteen. Voit myös luoda tuotteista erillisiä tuoteryhmiä, joille määrität esimerkiksi omat tuottotavoitteet. 

 4. Tehot irti budjetista

  Koska asiakas näkee tuotteesi tiedot jo ennen mainoksen klikkaamista, hän tuskin klikkaa mainostasi, jos se ei vastaa etsimäänsä tuotetta. Koska myös Shopping-mainonnan hinnat perustuvat klikkauksiin, säästät budjettiasi ostaviin asiakkaisiin kun turhat klikit jäävät pois.

 5. Verkkokaupan myyntitykki

  Käyttämällä Shopping-mainontaa verkkokaupalle, saat enemmän ostoja kuin tekstimainoksilla. Shopping-mainokset kuvineen ja tuotetietoineen herättävät asiakkaan huomion heidän hakiessaan juuri itselleen sopivaa tuotetta.

Miksi aloittaa Shopping-mainonta kanssamme?

Shopping-mainonnan käyttöönotto vaatii muutamia teknisempiä vaiheita ennen varsinaisen kampanjan aloittamista, kuten Kauppiaskeskustilin sekä tuotesyötteen luomisen. Meiltä löytyy osaamista tuotesyötetietojen luomiseen, optimointiin ja itse kampanjan tuoton maksimointiin. Kuten kaikessa Google Ads mainonnassa, kampanja tulee olla rakennettu ja optimoitu oikein, jotta siitä saadaan kaikki mahdollinen hyöty irti ja tässä asiassa autamme mielellämme.

Kiinnostaako Shopping-mainonta?

Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme soittaa sinulle! Voimme pohdiskella yhdessä, millä tavoin voisit parhaiten hyödyntää Shopping-mainontaa tuotteidesi myymiseen.