Palvelut

Reddit-mainonta

Yksi alusta monille erilaisille mielenkiinnoille. Redditin avulla tavoitat valitsemastasi aihepiiristä kiinnostuneet ihmiset ja niche-ryhmät.

Herätä kohdeyleisösi mielenkiinto Reddit-markkinoinnilla

Vaikka Reddit ei yllä suosiossa Facebookin tai TikTokin tasolle, sillä on maailmanlaajuisesti satoja miljoonia käyttäjiä ja sivujen katsojaluvut nousevat miljardeihin – mistään pienen porukan alustasta ei siis ole kyse. 

Redditistä vahvan markkinointityökalun tekee sen monipuoliset yhteisöt eli subredditit, jossa ihmiset julkaisevat sisältöä, kysyvät kysymyksiä ja esittävät mielipiteitään. Vapaa-ajan ja viihteen lisäksi suosittuja ovat myös eri työtehtäviin, taitoihin ja ammattikuntiin keskittyvät subredditit. Esimerkiksi r/Marketing eli markkinointi-subreddit kerää yhteen yli 800 000 markkinoinnista kiinnostunutta käyttäjää. Siinäpä valmis kohderyhmä kehittämällesi markkinointityökalulle?

Pelkästään subredditin kokoa ei kannata kuitenkaan tuijottaa, sillä suuri osa silmäpareista löytää julkaisut myös hakukoneen avulla. Jos Googleen kirjoittaa kysymyksen, usein samaan kysymykseen on jo vastattu Redditissä, tuoden alustalle ja sitä kautta myös mainoksille ratkaisuhakuista huomiota myös muualta internetistä.

Reddit on myös huomattavan edullinen tunnetumpiin sosiaalisen median mainosalustoihin verrattuna. Jos Facebookissa tuhannesta näyttökerrasta saa maksaa esimerkiksi viisi euroa, Redditissä se on mahdollista viidellätoista sentillä.

Esimerkkejä Reddit -mainoksista

Visa Valkonen

10 hyvää syytä tehdä Reddit-mainontaa

 1. Tavoita kohderyhmä, jolle tarjoat ratkaisun

  Redditissä ihmiset etsivät usein apua pulmiinsa. Jos tuotteesi ratkaisee jonkun ongelman, mainosta sitä subredditissä, joka sisältää keskustelua aiheesta.

 2. Edistynyt markkinointityökalu

  Redditin markkinointityökalun toiminnot eivät jää kauas suuremmista alustoista. Mainoksiin on mm. mahdollista luoda dynaamista sisältöä, eli sekä visuaaliselle sisällölle että tekstisisällölle voi asettaa jopa viisi vaihtoehtoa per mainos. Tällöin algoritmi valitsee niistä parhaiten toimivat vaihtoehdot. Myös uudelleenkohdennus, custom-konversiot ja tapahtumaperusteisten yleisöjen luonti on Redditin mainostyökalulla mahdollista.

 3. Hinta

  Reddit on todella edullinen paikka saada näkyvyyttä. Onnistuneessa Reddit-kampanjassa siis klikkausten ja konversioiden hinta voi olla vain murto-osa siitä, mitä esimerkiksi Facebookissa.

 4. Tilaa olla luova

  Reddit tarjoaa mahdollisuuden käyttää kolmea erilaista visuaalisen sisällön muotoa: kuvaa, videota tai kuvakarusellia. Lisäksi Reddit on monipuolisena alustana otollinen paikka kokeilla erilaisia sisältöjä eri kohderyhmille. 

 5. Erottumisen helppous

  Hyödyntävätkö kilpailijasi Reddit-mainontaa? On todennäköistä, että eivät. Markkinointi on trendeihin perustuva ala, ja yritykset ryntäävät nyt esimerkiksi TikTokkiin suurella panostuksella. Kasvava ja suosittu alusta Reddit on jäänyt mainostajien silmissä räjähdysmäisesti yleistyneen TikTokin varjoon, ja se tarjoaa hyviä mahdollisuuksia.

 6. Nopeus

  Vaikka somealustat ovat yleisestikin nopeita välineitä mainonnan aloittamisessa, Redditissä mainokset pyörivät yleensä jo muutaman minuutin sisällä julkaisemisesta.

 7. Tehokas algoritmi

  Vaikka esimerkiksi Google, Meta ja TikTok saavat ylistystä tehokkaista algoritmeistään, myös Reddit on mukana kilpailussa omalla markkinointialgoritmillään. Redditin markkinointialgoritmi tehostaa markkinointia massiivisten datamäärien ja koneoppimisen avulla.

 8. Hakukonenäkyvyys

  Reddit-sisällöt sijoittuvat usein korkealle hakukoneissa. Mainokset, julkaisut ja kommentit, jotka tarjoavat vastauksen vaikkapa tiettyyn kysymykseen, saattavat saada maksetun näkyvyyden lisäksi huomattavasti lisänäkyvyyttä hakukoneissa.

 9. Täydennä tavoittavuutta

  Reddit mahdollistaa mainonnan kohdentamisen verkkosivun aikaisemmille vierailijoille, mikäli seurantapikseli on asennettuna. Retargeting on kattavampaa, mitä enemmän mainoskanavia on käytössä; Reddit on kustannustehokas tapa kasvattaa uudelleenmarkkinoinnin tavoittavuutta.

 10. Aidosti kiinnostuneet kohderyhmät

  Onko sinulle tullut esimerkiksi Facebookissa mainoksia, joiden kohderyhmää et varsinaisesti ole? Subredditin perusteella kohdentaminen on suoraviivaisempaa, koska jokainen käyttäjä on itse valinnut seuraavansa tai lukevansa kyseisiä aiheita. Kohde-subredditin valitsemalla tavoitat vain sen kohderyhmän käyttäjät, jotka haluat.

Reddit-mainonnan hinta

Paljonko Reddit-markkinointi maksaa? Kuten todettua, Reddit on markkinointialustana selvästi edullisemmasta päästä. Kohderyhmästä ja sen koosta riippuen tuhat näyttökertaa voi saada jo senteillä. Pienemmissä kohderyhmissä tuhannen näytön hinta voi nousta yli euroon, joka sekin on erittäin edullinen muihin yleisiin alustoihin verrattuna. 

Redditissä veloitus voi perustua kampanjatavoitteen myötä myös klikkauksiin, joiden hinta tietenkin vaihtelee mainoskohtaisesti, mutta ovat pääsääntöisesti edullisia. Tyypillinen klikkauksen hinta (CPC) Reddit-kampanjassa voi olla esimerkiksi 15 senttiä. Reddit kuitenkin laskee klikiksi mainosklikin, joka ei vielä tarkoita vierailua verkkosivustolla. Tämä kannattaa huomioida esimerkiksi kampanjatavoitetta asettaessa.

Miten aloittaa Reddit-markkinointi?

 1. Ensimmäinen askel markkinoinnin aloittamisessa on määritellä tavoitteesi. Haluatko lisätä verkkosivustosi liikennettä, kerätä enemmän liidejä, kasvattaa verkkokauppasi myyntiä tai parantaa brändisi tunnettuutta? Tavoitteesi määrittää sen, millaisia tavoitteita sinun tulisi käyttää ja millaisia kampanjoita ja mainoksia sinun tulisi luoda.
 2. Toinen askel on luoda yksi tai useampi kohderyhmä. Voit kohdentaa mainoksesi esimerkiksi iän, sijainnin tai kiinnostuksen kohteiden mukaan. Redditissä kannattaa hyödyntää sen erikoisominaisuutta, eli kohdennusta subredditin perusteella. Tässä vaiheessa on myös hyvä asentaa verkkosivulle Reddit-pikseli, jotta saat kerättyä enemmän tietoa ja luotua myöhemmin esimerkiksi uudelleenkohdistuskampanjoita.
 3. Kolmas askel on luoda mainoksia. Hyvä mainos herättää huomion ja houkuttelee klikkaamaan, ja se pätee erityisen vahvasti Redditissä. Mainoksen täytyy erottua syötteestä. Mainoksessa yleensä löytyy kuva- tai videosisältö tekstisisällön lisäksi. Valitse myös verkkosivuiltasi mainoksellesi laskeutumissivu, joka vastaa mainoksen sisältöä.
 4. Neljäs askel on asettaa budjetti. Redditissä voit määrittää päivittäisen maksimibudjetin mainoskampanjalle tai elinkaaribudjetin koko kampanjalle. Voit myös määrittää maksimibudjetin klikkauksen hinnalle.
 5. Viimeinen askel on seurata ja optimoida kampanjoita. Kampanjan statistiikkaa Redditin mainostajatyökalussa tutkimalla voit nähdä mitkä mainokset toimivat parhaiten. Tämän tiedon avulla voit jatkuvasti optimoida mainoksiasi, ja näin saada parhaan mahdollisen tuoton investoinnillesi (Return on Investment, ROI).

Tehokasta ja edullista digitaalista mainontaa

Käytännössä lähes jokaisen yrityksen on kannattavaa tehdä somemainontaa, sillä se on erittäin kustannustehokas tapa lisätä verkkosivuston näkyvyyttä ja saada enemmän asiakkaita. Sosiaalisessa mediassa päästään yrityksesi viestiä voidaan jakaa kohdennettuna haluamallesi yleisölle erittäin kustannustehokkaasti ja tavoitehakuisesti. 

Somemainonnan rakentaminen ja optimointi saattaa tuntua monimutkaiselta, mutta useimpien yritysten ei kannata jättää sosiaalisen median potentiaalia hyödyntämättä. Jos yrityksessäsi ei ole aikaa ja resursseja perehtyä asiaan, palvelu kannattaa ostaa digimarkkinoinnin ammattilaiselta. Kaupallinen.fi tarjoaa kattavia palveluja myös somemainonnassa. Kun aloitamme yhteistyön, etenemme yleensä sauraavien vaiheiden mukaisesti:

 • Liiketoimintaan, toimialaan ja verkkosivuihin tutustuminen
 • Tavoitteiden määrittely
 • Markkinointisisällön luominen
 • Mainonnan rakentaminen
 • Mainonnan tulosten seuranta ja optimointi

Viimeinen vaihe on tärkeä, sillä somemarkkinointi ei ole kertaluonteinen toimenpide, vaan toimii parhaiten pitkän aikajänteen kehittämisellä. Tuloksia on jatkuvasti analysoitava ja mainoksia optimoitava parempien tulosten saavuttamiseksi. Asiantuntevasti tehtynä sosiaalisen median markkinointi voi olla erittäin tehokas työkalu verkkonäkyvyyden lisäämisessä ja myynnin kasvattamisessa.

Somemainonnan palvelut Kaupallisella

 • Somemarkkinoinnin paketti, sisältäen mainossisällöt, tilien luomisen, seurantapikseleiden asentamisen, kampanjoiden tekemisen ja niiden seurannan ja optimoinnin
 • Somemainonnan auditointi kehitysehdotuksineen
 • Kilpailija- ja kohderyhmäanalyysi ja strategian luominen
 • Laskeutumissivujen/verkkosivujen sisällöntuotanto
 • Räätälöidyt palvelukokonaisuudet

Kiinnostaako Reddit-mainonta?

Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme soittaa sinulle! Voimme jutella ja miettiä yhdessä, millä tavoin ja missä määrin juuri sinun yrityksesi kannattaisi tehdä somemainontaa saadakseen siitä suurimman hyödyn, ja mitkä tällöin olisivat mainonnan kustannukset.