Palvelut

Demand Gen

Demand Gen eli kysynnän kasvatus on Googlen monipuolinen, tekoälyä hyödyntävä kampanjamuoto, jonka avulla voit tehokkaasti kasvattaa brändisi tunnettuutta ja tavoittaa uusia potentiaalisia asiakkaita.

Demand Gen (entinen Discovery) eli kysynnän kasvatus -kampanja

Demand Gen eli kysynnän kasvatus -kampanja on Google Adsin visuaalinen, luova ja tekoälyä hyödyntävä kampanjamuoto, joka näkyy sosiaalisilla alustoilla kuten YouTubessa, YouTuben Shorts‑videoissa, Discoverissa ja Gmailissa. Demand Genin ideana on hyödyntää näyttävää ja puhuttelevaa sisältöä ja mainosmateriaaleja, joiden avulla ajetaan näkyvyyttä ja brändin tunnettuutta. Demand Genin avulla voit löytää asiakkaita, jotka eivät edes tienneet tarvitsevansa palveluasi tai tuotettasi. Tämä kampanjamuoto onkin Googlen vastine somemarkkinoinnille. Kampanjoissa on mahdollista hyödyntää eri mainosmuotoja, kuten pystysuuntaisia ja neliön muotoisia kuvia, karuselleja ja lyhytvideoita.

Demand Gen -kampanjamuoto on Google Adsin uusin tulokas, joka on vastikään korvannut Discovery-kampanjan. Kampanjamuoto julkaistiin ensin USA:n markkinoilla kesäkuussa 2023. Suomessa Discoveryn päivitys Demand Gen -kampanjaksi alkoi vuoden 2023 lopulla ja eteni vaiheittain vuoden 2024 alkupuolelle.

Demand Gen ja lookalike-yleisön paluu

Demand Gen kampanjamuodossa pääset hyödyntämään mm. samantyyppisiä yleisösegmenttejä (lookalike/similar audiences), jotka ovat käytössä ainoastaan tässä Google Adsin kampanjamuodossa. Samantyyppiset segmentit poistuivat Google Adsin yleisövalinnoista vuoden 2023 elokuussa, mutta tekivät sittemmin odotetun paluun Demand Gen -kampanjan myötä.

Samantyyppisten segmenttien avulla voit kohdentaa mainontasi ihmisille, jotka käyttäytyvät samalla tavalla tai joilla on samoja ominaisuuksia kuin olemassa olevilla asiakkaillasi. Lookalike-yleisöjä voi hyödyntää lisäämällä Google Adsiin ensimmäisen osapuolen datan lähdelistan kuten asiakaskohdistuslistan tai listan ihmisistä, jotka ovat käyneet sivustollasi, sovelluksessasi tai YouTube-kanavallasi. Voit erotella ja päättää mitä edellä mainituista haluat käyttää ja samantyyppinen segmentti päivittyy ajan tasalle uusimpien tapahtumien perusteella. Näin saat kohdennettua mainontaasi ihmisille, jotka muistuttavat jo olemassa olevia asiakkaitasi.

Samoin kuin Performance Max, myös Demand Gen hyödyntää tekoälyä ja yleisösignaaleja etsiessään potentiaalisia asiakkaita, joille näyttää mainoksia. Vaikka molemmat ovat tekoälypohjaisia kampanjamuotoja, Demand Gen eroaa PMaxista siinä, että sen tarkoitus on kasvattaa kysyntää ja vastata näin markkinointisuppilon alkupään tarpeeseen, siinä missä PMax pyrkii saamaan suoria konversioita tai konversioarvoa tuottaen näin nopeita tuloksia. Demand Gen -markkinointi onkin pidemmän aikavälin investointi, jolla voit tavoittaa uusia yleisöjä ja tuoda tunnettuutta brändillesi kattaen koko markkinointisuppilosi. Tämän vuoksi nämä kaksi kampanjamuotoa tukevat toisiaan: voit luoda kysyntää brändillesi Demand Genin avulla ja napata maksavat asiakkaat PMaxilla.

Demand Gen ja parhaat käytännöt

Niin kuin kaikessa Google Ads -markkinoinnissa, myös Demand Gen -mainontaa varten kannattaa tilillä olla konversioseuranta asennettuna. Poiketen esimerkiksi haku- tai Pmax-kampanjoista, Demand Gen -kampanjan optimoinnissa kannattaa käyttää kevyitä konversioita kovien sijaan. Esimerkiksi sivustokäynnit tai ostoskoriin lisäämiset ovat Demand Gen -kampanjaan sopivia konversiotavoitteita.

Demand Genissä voit käyttää konversioihin, konversioarvoon ja klikkauksiin perustuvia hintatarjousstrategioita. Voit lukea lisää eri hintatarjousstrategioista Google Adsin sivuilta.

Visa Valkonen

Miksi käyttää Demand Geniä

 1. Tehokkaampaa ja halvempaa kuin somemainonta

  Googlen tutkimuksen mukaan Naranja X, argentiinalainen finanssiteknologiayritys käytti sekä Demand Geniä että maksettuja somekampanjoita ajamaan liikennettä verkkosivuilleen. Verrattuna someen, Demand Gen onnistui saavuttamaan kolminkertaisen klikkausprosentin (CTR) 61% halvemmalla CPA:lla. (lähde: Googlen blogi)

 2. Kohdennus

  Tekoäly, signaalit ja lookalike-yleisöt yhdistettynä ostoaikeissa oleviin asiakkaisiin tai kiinnostuksen kohde -yleisöihin antavat mahdollisuuden tarkkaan mainosten kohdistamiseen.

 3. Monipuoliset mainosformaatit

  Demand Genin avulla voit luoda kampanjaasi aktivoivia lyhytvideo- ja kuvamainoksia sekä visuaalisia karusellimainoksia. 

 4. Kattava näkyvyys

  Demand Genin avulla voit mainostaa YouTubessa, YouTuben Shorts‑videoissa, Discoverissa ja Gmailissa ja tavoittaa yli kolme miljardia kuukausittaista käyttäjää.

 5. Kattaa koko markkinoinnin suppilon

  Kasvata kysyntääsi tuomalla palvelusi niidenkin asiakkaiden ulottuville, jotka eivät ole ennen kuulleet brändistäsi tai ymmärtäneet tarvitsevansa palveluitasi. Yhdistämällä Demand Genin Hakuun ja/tai PMaxiin, voit varmistaa, että markkinointisi kattaa koko markkinointisuppilon vaiheet ja näin tuottaa sekä nopeita että pidemmän aikavälin tuloksia.

Demand Gen verkkokaupoille

Verkkokaupoille Demand Genissä on mahdollisuus lisätä tuotesyöte ja näyttää näin mainoksia tietyistä tuotteista juuri niistä kiinnostuneille ostajille. Käyttöliittymää on myös kehitetty niin, että saat enemmän tietoa toimivista materiaaleista kampanjassa ja tarkempaa dataa raportointiin. Voit esimerkiksi katsoa segmentoitua dataa eri formaateista kuten YouTube Shorts, YouTube In-Stream jne. ja näin tunnistaa mitkä mainosaineistot (creatives) ovat toimivimpia kampanjasi performanssin kannalta.

Kustannustehokasta Demand Gen -mainontaa

Google Adsin uusin tulokas Demand Gen on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kampanjamuoto. Pitkäjänteisellä optimoinnilla ja visuaalisilla, aktivoivilla mainosaineistoilla voit tavoittaa uusia yleisöjä ja asiakkaita kustannustehokkaasti. Haasta somekampanjasi ja kokeile itse, voisitko Demand Genin avulla saavuttaa parempia tuloksia halvemmalla hinnalla kuin somemarkkinoinnillasi. Tähän saat meiltä apua ja voimme toteuttaa Demand Gen -kampanjasi käynnistämisen parhaiden käytäntöjen mukaisesti sekä hoitaa raportoinnin ja vertailun esimerkiksi someen verrattuna. Katso alta tarkemmin mitä voimme tarjota yrityksellesi ja ota meihin yhteyttä.

Demand Gen -mainonnan palvelut Kaupallisella

Kiinnostaako Demand Gen?

Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme soittaa sinulle! Voimme pohdiskella yhdessä, millainen Demand Gen -kampanja Google Ads -tilillesi kannattaisi rakentaa.