Näin luot kuvia Midjourney tekoälyllä

Olet varmaan törmännyt somessa tai mediassa hienoihin, absurdeihin tai muuten vain häkellyttäviin tekoälyn luomiin kuviin. Suurin osa näistä hyvinkin realistisista kuvista on luotu hyödyntäen Midjourney-tekoälyä ja viime aikoina sen viimeisintä versiota Midjourney v5.

Tässä artikkelissa käydään perusteista alkaen läpi Midjourneyn käyttöönotto, ja artikkelin lopusta löytyy myös luomiani esimerkkikuvia ja niiden luomiseen käytetyt kehotteet eli promptit.

Tässä artikkelissa:

Kuinka Midjourney otetaan käyttöön?

Kirjaudu Discord-tilillesi

Midjourney-bottia käytetään tällä hetkellä Discord-sovelluksen kautta. Discordia voi käyttää selaimen, puhelin- tai työpöytäsovellusten kautta. Midjourneyn Discord-palvelimelle liittyäksesi sinulla tulee olla vahvistettu Discord-tili.

Mikäli sinulla ei vielä ole Discord-tiliä, niin voit luoda sellaisen tämän ohjeen avulla. Discord-tilin vahvistamiseen löydät ohjeet täältä.

Valitse sopiva tilaus tai aloita testailu maksuttomalla kokeilulla

Mene osoitteeseen Midjourney.com/account/ ja kirjaudu Discord-tunnuksillasi. Kirjautumisen jälkeen voit valita haluamasi sopimustason.

Huomioi että mikäli aiot käyttää kuvia kaupalliseen tarkoitukseen tarvitset maksullisen sopimuksen. 

Midjourneyn hinnoittelu

Midjourneyn hinnasto 31.5.2023. Ajantasainen hinnasto löytyy täältä

Avaa Discord ja lisää Midjourney Server

Liittyäksesi Midjourneyn Discord-palvelimelle klikkaa Discordin vasemmassa laidassa olevaa + ikonia ja sen jälkeen klikkaa ”Liity palvelimelle”. Tämän jälkeen liitä kutsulinkiksi https://discord.gg/midjourney

Liity mille tahansa #general tai #newbies -kanavista.

Voit selailla eri kanavia Discordin vasemmasta reunasta ja samalla näet millaisia kuvia muut käyttäjät luovat erilaisia prompteja käyttäen. Avaa jokin #newbies tai #general kanava, jotta voit alkaa syöttämään sinne prompteja. Ei ole merkitystä että minkä kanavan valitset ja voit halutessasi käyttää jatkossa vaikka useampia kanavia niin halutessasi.

Aloita kuvien luominen käyttämällä /imagine komentoa

Kirjoita kanavalla ollessasi viestikenttään /imagine ja tämän perään prompti, jolla ohjeistat millaisen kuvan haluat luotavaksi. Jos näet kanavalla jonkin mielenkiintoisen kuvaidean, voit esimerkiksi kopioida kyseisen kuvan promptin ja muokata sitä oman mielen mukaiseksi. Tämän artikkelin lopussa on myös joitain esimerkkikuvia ja prompteja joilla ne on luotu.

Hyväksy Midjourneyn käyttöehdot

Ensimmäistä kuvaa luodessasi Midjourney hyväksyttää sinulla vielä käyttöehdot.

Suurenna kuva tai luo variaatioita

Midjourney luo promptin syöttämisen jälkeen neljä erilaista versiota toivotusta kuvasta. Nämä neljä kuvaa ovat samassa pienessä kuvassa, jonka jälkeen voit:

Suurentaa haluamasi kuvan klikkaamalla kuvan U (upscale) nappia. Kuvat ovat aina alla olevan kuvan mukaisessa järjestyksessä. Klikkaa nappia jossa U-kirjaimen perässä on haluamasi kuvan numero.

Tehdä pieniä variaatioita ehdotetusta kuvasta klikkaamalla V (variation) nappia saman logiikan mukaisesti.

Ajaa promptin uudestaan klikkaamalla kierrätyspainiketta. Tämä luo neljä uutta vaihtoehtoa alkuperäisen promptin mukaisesti.

 

Midjourney kuvaehdotukset

Luo variaatioita tai talleta kuva käyttöä varten

Kun olet suurentanut jonkin haluamasi kuvan voit:

Tehdä variaatioita kuvasta klikkaamalla ”Make variations”. Tätä painamalla saat taas neljä erilaista variaatiota suurennetusta kuvasta.

Avata kuvan webissä tallentaaksesi kuvan koneelle. Kuva kannattaa siis ehdottomasti avata selaimessa ennen tallentamista, jotta saat sen mahdollisimman korkealaatuisena koneellesi.

Tallentaa kuvan suosikiksi, jolloin löydät sen helpommin Midjourneyn verkkosivulta.

Esimerkkikuvia ja prompteja

Ohessa joitain Midjourneyn avulla luomiani kuvia ja niiden tekemiseen käyttämäni promptit. 

Voit halutessasi kopioida käyttämäni promptit sellaisenaan tai muokata niitä haluamaasi suuntaan. Lisää esimerkkikuvia ja prompteja löydät esimerkiksi täältä.

				
					the profile of a beautiful woman made from colourful and sharp abstract expressionist shapes against a white background. 4k. v5 ar 1:1
				
			
				
					extremely closeup of beautiful girl, professional photography
				
			
				
					Elon Musk as a robot, face made of metal, rivets, glowing eyes, show only the shoulders and upwards --aspect 1:1
				
			
				
					bewildered and excited bird flying on a clay macbook through space, colourful --v 5 --ar 16:9
				
			
				
					detailed tesla reimagined with afrocentric themes. ultra realistic photo. 4K HDR
				
			
				
					Classic Disney-style cartoon bird flying through space while looking at a laptop, colourful --ar 16:9 --v 5.1 
				
			
				
					a modern living room with scandinavian interior, olive green, white and gold decor.
				
			
				
					A woman sitting on a bench wearing knee high boots, edgy, a park bench, a woman sitting on a bench, a medium shot of a person sitting on a bench, mid - afternoon, friends, scandinavia
				
			

Tutustu tekoälyaiheisiin julkaisuihimme

Blogi
Visa Valkonen

ChatGPT käyttöohjeet

Tekoälyavustajat ovat mullistaneet tapaamme työskennellä ja oppia. Yksi tämän hetken edistyneimmistä apureista on ChatGPT. Tässä artikkelissa käymme läpi, kuinka voit ottaa ChatGPT:n käyttöön, olitpa sitten

Lue artikkeli »